Όροι Χρήσης του site

Το ηλεκτρονικό κατάστημα διάθεσης βιβλίων μέσω του Διαδικτύου και με διακριτικό τίτλο «Λαογραφία και Παράδοση» εδρεύει στην Αθήνα, στην οδό Ρήγα Φεραίου 58 στον Άλιμο.
Πριν περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα μας, σας καλούμε να συμβουλευτείτε τους κάτωθι όρους και προϋποθέσεις, που εφαρμόζονται ειδικά για τη χρήση του ηλεκτρονικού καταστήματος των εκδόσεων “Λαογραφία και Παράδοση”.
Βεβαιωθείτε ότι συμφωνείτε με τους κάτωθι όρους και προϋποθέσεις διότι η περαιτέρω χρήση και η περιήγησή σας στην ιστοσελίδα www.laografia-paradosi.gr συνεπάγεται τη ρητή και ανεπιφύλακτη συγκατάθεση και συναίνεσή σας με αυτούς.

Όροι της σύμβασης

Οι εκδόσεις “Λαογραφία και Παράδοση” διατηρούν το δικαίωμα να τροποποιούν τους παρόντες όρους και τις προϋποθέσεις των συναλλαγών, που γίνονται μέσω του ηλεκτρονικού της καταστήματος, σύμφωνα με τις ανάγκες της και τα συναλλακτικά ήθη.
Επίσης δεσμεύονται ως προς την ποιότητα, την πληρότητα και την εγκυρότητα των πληροφοριών που παρατίθενται στην ιστοσελίδα της.

Οι εκδόσεις μας δεν ευθύνονται έναντι των πελατών / χρηστών για ζημιές που τυχόν προκύψουν από την εκτέλεση ή μη της παραγγελίας τους (εκτός των περιπτώσεων «Επιστροφή προϊόντος»). Επίσης, επιφυλάσσονται ως προς το χρόνο παράδοσης των εμπορευμάτων στις περιπτώσεις ανωτέρας βίας.

Το ηλεκτρονικό κατάστημα www.laografia-paradosi.gr ουδεμία εγγύηση μπορεί να παράσχει για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων, αλλά εγγυάται την έγκαιρη ενημέρωση των τελικών καταναλωτών περί της μη διαθεσιμότητάς τους.

Το ηλεκτρονικό κατάστημα www.laografia-paradosi.gr παρέχει το περιεχόμενο (π.χ. πληροφορίες, ονόματα, φωτογραφίες, απεικονίσεις), τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που διατίθενται μέσω του δικτυακού τόπου “όπως ακριβώς έχουν”.

Σε καμία περίπτωση το ηλεκτρονικό κατάστημα μας δεν φέρει ευθύνη για τυχόν απαιτήσεις νομικής ή αστικής ή/και ποινικής φύσεως ούτε για τυχόν ζημία (απώλεια κερδών, δεδομένων, διαφυγόντα κέρδη, χρηματική ικανοποίηση κ.λ.π.) από επισκέπτες του δικτυακού τόπου ή τρίτους από αιτία που έχει σχέση με τη λειτουργία ή μη του δικτυακού τόπου μας.

Δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας

Αυτή η ιστοσελίδα είναι το επίσημο ηλεκτρονικό κατάστημα των εκδόσεων “Λαογραφία και Παράδοση”. Όλο το περιεχόμενο της ιστοσελίδας, συμπεριλαμβανομένων εικόνων, γραφικών, φωτογραφιών, σχεδίων, κειμένων, παρεχόμενων υπηρεσιών και προϊόντων αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των εκδόσεων “Λαογραφία και Παράδοση” και προστατεύονται κατά τις σχετικές διατάξεις του ελληνικού δικαίου, του ευρωπαϊκού δικαίου και των διεθνών συμβάσεων.

Απαγορεύεται οποιαδήποτε αντιγραφή, αναλογική/ψηφιακή εγγραφή και μηχανική αναπαραγωγή, διανομή, μεταφορά, downloading, μεταποίηση, μεταπώληση, δημιουργία παράγωγης εργασίας ή παραπλάνηση του κοινού σχετικά με τον πραγματικό παροχέα του Περιεχομένου του διαδικτυακού τόπου.

Η χρήση του Περιεχομένου με οποιονδήποτε τρόπο ή μέσο για εμπορικούς ή άλλους σκοπούς επιτρέπεται μόνο κατόπιν προηγούμενης γραπτής άδειας των εκδόσεων μας ή οιουδήποτε άλλου νόμιμου δικαιούχου των ανωτέρω πνευματικών δικαιωμάτων.

Ευθύνη Χρήστη

Οι χρήστες της ιστοσελίδας www.laografia-paradosi.gr αποδέχονται ότι δεν θα χρησιμοποιούν τo ηλεκτρονικό κατάστημα των εκδόσεων για αποστολή, δημοσίευση, αποστολή με email ή μετάδοση με άλλους τρόπους οποιουδήποτε περιεχομένου είναι παράνομο, βλαβερό, απειλητικό, προσβλητικό, ενοχλητικό, συκοφαντικό, δυσφημιστικό, χυδαίο και άσεμνο.

Ασφάλεια προσωπικών δεδομένων

Οι εκδόσεις “Λαογραφια και Παραδοση” αναγνωρίζουν τη σημασία του θέματος της ασφάλειας των προσωπικών δεδομένων καθώς και των ηλεκτρονικών σας συναλλαγών και λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, με τις πιο σύγχρονες και προηγμένες μεθόδους, ώστε να εξασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή ασφάλειά σας.
Οι πληροφορίες σας συλλέγονται μόνο για την αποστολή των αγορών σας και για την αποστολή ενημερωτικού υλικού σε τύπου NEWSLETTER.

Όλες οι πληροφορίες, οι οποίες σχετίζονται με τα προσωπικά σας στοιχεία και τις συναλλαγές σας, είναι ασφαλείς και απόρρητες.
Για περισσότερα ανατρέξτε στην Πολιτική Ασφάλειας προσωπικών δεδομένων και Απόρρητο Συναλλαγών

 

Αγορά Προϊόντων

Έχουμε απλοποίηση την διαδικασία αγοράς και δεν χρειάζεται να κάνετε εγγραφή για να αγοράσετέ βιβλία. 
Στα ράφια του ηλεκτρονικού μας καταστήματος μπορείτε να βρείτε βιβλία διαφόρων κατηγοριών. Στην περίπτωση που ψάχνετε για κάτι συγκεκριμένο, χρησιμοποιήστε την «Αναζήτηση», που θα σας οδηγήσει κατευθείαν στη συγκεκριμένη επιλογή σας.

Τώρα,  πώς κάνω μια αγορά;

Σε όλες τις σελίδες του ηλεκτρονικού καταστήματος δίπλα σε κάθε βιβλίο υπάρχει το εικονίδιο με την ένδειξη “ΑΓΟΡΑ”. Κάθε φορά που πατάτε “ΑΓΟΡΑ” προσθέτετε το συγκεκριμένο προϊόν στο “ΚΑΛΑΘΙ” σας.

Όταν γεμίσετε το καλάθι σας με τα βιβλία που θέλετε, πατήστε το κουμπί “ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΛΑΘΙΟΥ” για να οδηγηθείτε στη “φόρμα ολοκλήρωσης παραγγελίας”.
Βεβαιωθείτε ότι έχουν επιλεχθεί ακριβώς τα είδη και οι ποσότητες των βιβλίων που εσείς επιθυμείτε και συμπληρώστε όλα τα προ-απαιτούμενα πεδία.

Σε περίπτωση που θέλετε να διαγράψετε κάποιον τίτλο επιλέξτε “Χ”  ή να αλλάξετε ποσότητα επιλέξτε “-” η “+”, προχωρήστε στις απαραίτητες αλλαγές και στη συνέχεια πατήστε “ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΛΑΘΙΟΥ”  και “ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ”.

Συμπληρώστε τα πεδία με τα στοιχεία σας, τα πεδία με * αστεράκι είναι απαιτούμενα. Προσθέστε σημειώσεις σχετικά με την παραγγελία σας. Εξερευνήστε όλες τις πιθανές επιλογές πληρωμής. Το ποσό στην αποστολή αλλάζει ανάλογα με τις επιλογές σας! Πατήστε “ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ” για να ολοκληρώσετε την παραγγελίας σας.

Μην ξεχάσετε να ελέγχετε το λογαριασμό email που δηλώσατε, όπου θα σας έχει σταλεί το ενημερωτικό σημείωμα για την παραγγελία.

 

Τρόποι Πληρωμής

​Μπορείτε να αγοράσετε τα βιβλία σας με πιστωτική κάρτα μέσω VIVAWALLET, με αντικαταβολή κατά την παράδοση στο χώρο σας, με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, λεφτά στο λεπτό  και μέσω Paypal.

 

Απόδειξη η Τιμολόγηση

Εφόσον η παραγγελία αποτελείται από βιβλία, η απόδειξης αγοράς ή τιμολογίου γίνεται με την αποστολή της παραγγελίας, στην διεύθυνση την οποία και έχει δηλωθεί από τον πελάτη κατά την αγορά.
Η επιβάρυνση του ΦΠΑ είναι 6% στην τιμή του βιβλίου.

 

Παραγγελία / Παράδοση Προϊόντων/ Έξοδα Αποστολής

Ολοκλήρωση παραγγελίας: Με το που ολοκληρώνεται η παραγγελία, σας εμφανίζονται συγκεντρωτικά τα στοιχεία της παραγγελίας καθώς επίσης λαμβάνεται και με email την καταχωρημένη  παραγγελία σας.

 

Ακύρωση Παραγγελίας

Σε περίπτωση που επιθυμείτε διόρθωση ή ακύρωση της παραγγελίας, μπορείτε να καλέσετε στο 215 2159805 (καθημερινά 12.00 – 18.00) ή με email στο info@ laografia-paradosi.gr
Επιστροφή χρημάτων σε πιστωτική/χρεωστική κάρτα δεν γίνεται δεκτή.

 

Επιστροφή – Αντικατάσταση Προϊόντων

Έχετε το δικαίωμα να επιστρέψετε τα βιβλία που αγοράσατε και να ζητήσετε την αντικατάστασή τους: σε όλες τις περιπτώσεις στις οποίες με αποδεδειγμένη υπαιτιότητα των εκδόσεων “Λαογραφία και Παράδοση”  πουλήθηκαν λανθασμένα βιβλία ή βιβλία κακής και ελαττωματικής ποιότητας (λάθος στη λήψη της παραγγελίας, στην τιμολόγηση, στην αποστολή, κατεστραμμένα κατά τη μεταφορά, με κακή συσκευασία κ.λ.π.) Σε όλες τις περιπτώσεις αυτές, ο πελάτης έχει την επιλογή είτε εξαρχής να μην αποδεχτεί την παραλαβή του βιβλίου είτε, αφού έχει παραλάβει, να επιστρέψει το προϊόν, εντός 20 ημερών από την ημέρα της παράδοσης.

Σε κάθε περίπτωση, τα βιβλία πρέπει να επιστρέφονται σε άριστη κατάσταση, στην κατάσταση που παρελήφθησαν από τον πελάτη. Σε περίπτωση που δεν επιστραφούν εντός 20 ημερών, τότε οι εκδόσεις “Λαογραφία και Παράδοση”  έχουν το δικαίωμα να μην αποδεχτούν την όποια επιστροφή και την αντικατάσταση.

Πριν από κάθε επιστροφή συνίσταται να προηγηθεί συνεννόηση με το ηλεκτρονικό κατάστημα των εκδόσεων “Λαογραφία και Παράδοση”.

Σε κάθε περίπτωση η επιστροφή και αντικατάσταση είναι εφικτή υπό τις κάτωθι προϋποθέσεις:

  • επικοινωνήσετε την ίδια μέρα ή την επομένη από την παραλαβή εργάσιμη ημέρα με το Ηλεκτρονικό Κατάστημα
  • Tο προϊόν δεν έχει χρησιμοποιηθεί (δεν έχει ανοιχθεί με τρόπο τέτοιο ώστε να φαίνεται χρησιμοποιημένο/διαβασμένο).
  • Tο προϊόν συνοδεύεται από όλα τα απαραίτητα έγγραφα, που αποδεικνύουν τη συναλλαγή (π.χ. ΔΑΤ, Απ. Λιανικής κ.ο.κ)
  • Eπέκταση επιστροφή χρημάτων σε πιστωτική/χρεωστική κάρτα δεν γίνεται δεκτή.

 

Καθυστέρηση παραγγελίας:

Η παραγγελία σας δύναται να καθυστερήσει για τους εξής λόγους:
Σε περιόδους ακραίων καιρικών φαινομένων ή απεργιών καθώς και σε κάθε περίπτωση ανωτέρας βίας, που δύναται να επηρεάσει τη μεταφορά και παράδοση της παραγγελίας σας.

Σε περίπτωση που είναι αδύνατη η τηλεφωνική ή/και η μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) επικοινωνία μαζί σας (εάν παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα στην παραγγελία σας, είτε σε σχέση με το προϊόν είτε σε σχέση με την πληρωμή του) επειδή π.χ. τα στοιχεία σας που έχετε καταχωρήσει δεν είναι σωστά ενημερωμένα.

Στη σπάνια περίπτωση να είναι εξαντλημένο το βιβλίο που παραγγείλατε.

 

Ελληνική λαογραφία λαϊκή παράδοση βυζαντινή μουσική
Λαογραφία και Παράδοση